Pályázatkészítés

A támogatás elnyerése nem könnyű feladat. A pályázat megfelelő elkészítésénél számtalan tartalmi és formai követelménynek kell eleget tenni, ugyanakkor a projektnek megvalósíthatónak és reálisnak kell lennie, és az előírt példányszámban, formátumban kell benyújtani (2014-től online felületen keresztül). 

Cégünk vállalja, hogy a rendelkezésére bocsátott információk segítségével, a pályázati kiírásnak megfelelően pályázatát elkészíti, hogy Ön teljes figyelmét a fejlesztés végrehajtására fordíthassa. Ezen túlmenően – megegyezés szerint - a támogatás elnyerése után a megvalósításban is segítünk.

Pályázatírási szolgáltatásunkat és - akár formailag, akár tartalmilag - elutasított pályázatok kezelését, átdolgozását és benyújtását jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban kínáljuk.

Külön megegyezés alapján munkatársaink az alábbi tanulmányok, tervek, hatásvizsgálatok, megírásában is segédkeznek:

 • Megvalósíthatósági tanulmány,
 • Környezeti hatásvizsgálat és hatástanulmány,
 • Üzleti terv és költség-haszonelemzés,
 • Hasznosítási tanulmány és hatékonyság vizsgálata.
 • Esélyegyenlőségi terv
 • Környezet-egészségügyi kockázat értékelés
 • Társadalmi bizalom szintjének növekedését szolgáló megoldások

Cégünk megfelelő szakmai hátterének és kapcsolati rendszerének köszönhetően 92%-os sikermutatóval működik, 2004-óta ügyfeleink részére pályázatok útján több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyertünk el.


Pályázatírás folyamata:

1. Igényfelmérés

A pályázati előminősítő űrlap kitöltését követően kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel telefonon a kapcsolatot, és felmérik a pontos fejlesztési igényeit. Ha van az igényeknek megfelelő pályázat, akkor kap a pályázatról egy rövid tájékoztatást telefonon vagy személyesen, hogy mik az alapvető követelményei a pályázatnak.

2. Pályázati kritériumoknak való megfelelés

Egy személyes találkozó keretében irodánkban vagy az Ön által megadott helyszínen egy kávé mellett átbeszéljük az elképzeléseit, terveit, fejlesztési, szolgáltatási igényeit. Amennyiben az elképzelése pályázati projekt keretében megvalósítható megbeszéljük a főbb részleteket. Pályázati kiírásnak való megfelelés, kötelezettségvállalások, finanszírozási kérdések, projektfenntartási időszak.

Leggyakrabban felmerülő kérdések:

 • Hogyan tudok pályázni, mit kell majd csinálnom?
 • Mennyibe fog ez kerülni?
 • Hány embert kell felvennem?
 • Mi történik, ha nem tudom tovább vinni a céget?
 • Meddig kell fenntartanom a projektet?
 • Mennyi pénzt fogok kapni?

Ezekre és a további kérdésekre is az első alkalommal megkapja a választ!

3. Szerződéskötés folyamata

Amennyiben cége, szervezete megfelel a kiírási feltételeknek, egy általunk már jól bevált szerződést, Önnel egyeztetve megkötésre előterjesztjük.

4. Pályázat megírása

A pályázatírás és projektmenedzsment szerződés megkötése után bekérjük a projekthez szükséges alapadatokat. Itt nem kizárólag a céges papírokra gondolunk (cégkivonat, aláírási címpéldány, mérleg), hanem a projekt megvalósításához szükséges dokumentumokra és információkra is (kötelezően csatolandó mellékletek).

Az alapadatokon túl, a pályázati adatlap kitöltési mezőihez szükséges információkat több személyes interjú keretében kérjük be Öntől. A továbbiakban egy kapcsolattartó kijelölését fogjuk kérni, aki a szervezési, finomhangolási tevékenységeket tovább tudja vinni. Szervezeten belüli kommunikációt lebonyolítja, árajánlatokat, tervezői költségbecsléseket bekéri, építés esetén a hozzá kapcsolódó engedélyeztetési eljárásokat elindítja.

A költségvetést az Ön szervezetének megfelelően a legoptimálisabban készítjük el, úgy hogy a maximális támogatási intenzitást érje el. A tervek, tanulmányok, engedélyeztetések, pályázati űrlap kitöltése komoly adminisztrációs terhet ró az adott szervezetre, a mi feladatunk, hogy ezt a terhet a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk, de fel kell arra készülni, hogy nagyobb projektek esetében akár több hónapot is igénybe vehet. Ezért is fontos, hogy a lehető leghamarabb felvegye velünk a kapcsolatot, mert egy több 100 milliós projekt esetében kivitelezhetetlen az, hogy 1-2 hét alatt életképes projektet rakjunk össze, nem beszélve az engedélyeztetési folyamatokról.

5. Pályázat beadása

Miután a pályázati adatlapot hiánytalanul kitöltöttük, a kötelezően csatolandó mellékletek, tervek, tanulmányok, engedélyek, stb. becsatolásra kerültek, közösen egy utolsó ellenőrzést végzünk. Ezután az anyag leadható az útmutatóban megadott közreműködő szervezet felé.

6. Pályázat elbírálása

A bírálati szakasz általában két részből tevődik össze.

Formai követelményeknek való megfelelés:

 • minden adat és mező kitöltésre került?
 • az adatok pl: telephely megléte, gazdasági adatok, létszám ... helyesek?
 • kötelezően csatolandó mellékletek benyújtásra kerültek (tervek, tanulmányok, cd, ...)?
 • határidőben került -e benyújtásra a pályázat?

Tartalmi követelményeknek való megfelelés:

A tartalmi bírálatnál a pályázati útmutató egyértelműen rendelkezik arról, hogy az adott pályázat mely kategóriája hány pontot kaphat. Mit is jelent ez? Az útmutatóban található egy táblázat melyben egy 100-as pontozású skála megmutatja, hogy az egyes tevékenységekre mennyi pont adható. Ezért a leadás előtt kb. 90%-os pontossággal megbecsülhető, hogy hány pontot érhet a mi projektünk.

7. Nyertes pályázat esetén

Azt gondoljuk, hogy ez az a pont mikor Ön is és mi is elégedettek lehetünk azzal a munkával, melyet közösen végeztünk. A szerződésnek megfelelően kiszámlázásra kerül a sikerdíj összege.

8. Hogyan tovább?

Amennyiben a pályázatírás folyamata felkeltette érdeklődését kérjük, keresse fel kollégánkat.

Hírlevél feliratkozás

Facebook

Google +