A tudásmegosztás választott körülményei környezettudatosságot tükröznek

A tudásmegosztás (képzések, műhelyek, konferenciák, megbeszélések stb.) választott körülményei környezettudatosságot tükröznek. 

A tudásmegosztásra irányuló vagy azt tartalmazó projektek, tevékenységek tervezése és megvalósítása során annak helye és módja tekintetében is gondoskodnak: a hulladékminimalizálásról, a helyszínül választott intézményben a szelektív hulladékgyűjtésről, az energiatakarékosságról, egészséget kímélő foglalkoztatásról (világítás, monitor kiválasztása, zöld növények, szellőzés, stb.), egészséges táplálkozásról, pihenéshez szükséges zöldfelületről, a kiadványok, oktatási, képzési stb. anyagok újrahasznosított papírra nyomtatásáról és a kerékpártárolásról. A szempont egy része szorosan kapcsolódik a zöld beszerzéshez, és a szolgáltatás vásárlás során érvényesíthető, míg másik részük a közösségi helyek tervezésekor érvényesíthető szempont. Használhatóak a zöld fesztiválok és rendezvényajánlások (http://fenntarthato.hu/fesztival/zold_fesztival_ajanlasok.pdf; http://www.hcb.hu/downloads/study32.pdf).

Feltételek/ellenőrzés: A vállalás értelmében a projekthez kapcsolódó összes tájékoztatási, egyeztetési, oktatási tevékenységének körülményei a felsoroltak közül legalább négynek-négynek megfelelnek, és a választás környezetkímélő szempontjait tudatosítják az érintettekben (résztvevők, szervezők, képzők, szolgáltatók).  Az ellenőrzés alapjai tervdokumentációk, vonatkozó számlák, beszerzési dokumentációk, tájékoztatók, stb.

Hírlevél feliratkozás

Facebook

Google +